Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A csirkesaláta megunhatatlan. Íme egy egészséges, pikáns kis recept hozzá

és ami még jó hír lehet: gluténmentes!
2017. April 20.

A saláták valóban elengedhetetlen részét képezik az egészséges életmódnak, de mivel végeláthatatlan a variációk száma, sosem kell ráunni. A megszokott csirke salátát például feldobhatjuk pikánsabb fűszerezéssel, és akár egy kis grillezett ananásszal is.

Hozzávalók

2 adag
  • 25 dkg csirkemell
  • 20 dkg jégsaláta
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 1 db avokádó
  • 1 db ananász
  • 1 fej lilahagyma
  • szezámmag

  • bors
  • chili pehely
  • kurkuma
  • fokhagymapor
  • kókuszolaj

Elkészítés

A csirkemellet kifilézzük, majd ízlés szerint sóval, borssal, chili pehellyel, kurkumával és fokhagymaporral befűszerezzük és félretesszük.

Az ananászt meghámozzuk, karikákra vágjuk és eltávolítjuk a középső keményebb részt. A lilahagymát is karikákra vágjuk.

Előmelegítjük és kókuszolajjal kikenjük a grillsütőt vagy egy grill serpenyőt. 2-2 perc alatt megsütjük az ananász és a lilahagyma karikák mindkét oldalát. Pótoljuk a kókuszolajt, majd a sütőbe fektetjük a befűszerezett csirkemell szeleteket is. Oldalanként 4-5 perc alatt ropogós kérget sütünk rá. Az utolsó 1-1 percben megszórjuk szezámmaggal.

A jégsalátát összetépkedjük, a koktélparadicsomot félbe vágjuk, az avokádót pedig kimagozzuk, egy kanállal eltávolítjuk a héjától és vékony szeletekre vágjuk.

Végül összeállítjuk a salátát.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!